Blog

lettertypische Lena

Hij had geen flauw benul van wat hij zojuist had verwezenlijkt door te zeggen dat hij het lettertype ‘Ubuntu’ had gekozen voor de teksten op haar website.

Ubuntu staat voor harmonie. Het kent geen polarisatie en streeft niet naar eigen gelijk of andermans schuld. Het beheerst de kunst van het debat en eindigt in harmonieuze overeenstemming.

Kortom,
Ubuntu is een Afrikaanse filosofie en betekent zo ongeveer dat
‘jijzelf maar kan bestaan in relatie tot anderen.’

Haar supervisor vraagt haar wat ze denkt te betekenen voor haar cliënten? Een akelige gedachte bekruipt haar ziel dat ze misschien wel helemaal niets voorstelt als therapeut. Het supervisie uur is gelukkig ten einde, ze veert recht, grabbelt haar spullen bij elkaar, struikelt bijna en mompelt dat ze erover zal nadenken tegen de volgende afspraak.

Op weg naar huis laat ze haar gedachten de vrije loop, laveert op automatische piloot door het verkeer en bedenkt dat het geen toeval kan zijn dat haar Senegalese gastvrijheid op haar website gestileerd staat in letters genoemd naar een Afrikaanse filosofie.
Plots begrijpt ze de vraag van haar supervisor.
‘zijzelf als therapeut betekent maar iets in relatie tot haar cliënt.’

Opgelucht stapt ze de praktijkruimte binnen, haar volgende afspraak tegemoet en met de scherven waarmee haar cliënt aan diggelen valt, vormen ze samen een prille harmonie.
Sommige stukken blijven liggen.
Voorgoed!

(Disclaimer: Zoals jullie weten berust elke gelijkenis met bestaande personen louter op toeval en is dit cursiefje ontsproten uit een samenraapsel van jarenlange ervaring en een innerlijke rijke fantasie van de auteur, maar mijn webdesigner ‘GOFORWARDS’ verdient hier wel een extra vermelding.)