wat ik doe

Ze vragen me steevast naar mijn specialisatie als ik probeer te vertellen wat ik doe als therapeut. Integratieve therapeut zegt niet zoveel natuurlijk. Iets met kennis van verschillende psychologische stromingen en uiteenlopende technieken als bagage, maakt het niet bepaald concreter.

Maar wat doe ik dan precies als ik zeg dat ik op maat werk en datgene inzet naargelang jouw noden?

Eerst stel ik je op je gemak, want het kan best spannend zijn om een afspraak bij een therapeut te maken. Verder luister ik aandachtig zonder oordeel, observeer, benoem, stel vragen en maak onvoorwaardelijk tijd voor je vrij. Daarbij kun je vertrouwen op mijn nauwkeurige intuïtie dat gevormd is door gerichte kennis, jarenlange ervaring, voortdurende bijscholing, regelmatige supervisie en gekruid met gepaste humor.

Sommige komen met onduidelijkheden, vage klachten, reële angsten of op verwijzing van de huisarts. Anderen hebben concrete vragen, een diagnose, heldere doelen en weten waaraan ze willen werken.

Mijn specialisatie bestaat erin om goed aan te voelen waar jij behoefte aan hebt. Er is niks wat ik uit de weg ga. Je kan bij mij met alles terecht. Belangrijk is wel dat jij de regie behoudt gedurende je traject. Ik benoem mogelijke thema’s, maar jij bepaalt wat er aan bod komt en hoever je daarin wil gaan. We geraken altijd ergens. Indien nodig verwijs ik zorgvuldig door.

Ondertussen kan ik wel beamen dat ik een grondige expertise heb opgebouwd in het begeleiden van slachtoffers uit toxische relaties. en daardoor bedreven ben in het ontdekken en doorprikken van de dynamiek van dergelijke relaties en tot welke trauma’s dit kan leiden

Tarieven

Gesprekstherapie individueel €65
Supervisie individueel €65
Wandeltherapie €85
Relatietherapie €85
Supervisie in groep €95

Annuleren kan kosteloos 24u vooraf, nadien wordt de sessie volledig aangerekend.

Informeer bij je mutualiteit of ziekteverzekering naar hun terugbetalingsmodaliteiten.

We weten niet wie we zijn en precies dat zijn we

John D. Caputo