Blog

Luchtige Lena

Iemand had haar gezegd dat ze er verstand van heeft. Van schilderkunst. Ze keek uit het raam van de praktijkruimte naar de heldere lentelucht. Eigenlijk heeft ze er helemaal geen verstand van, van schilderkunst, bekende ze en met haar ogen volgde ze enkele vogels, die zwart afgetekend tegen de blauwe lucht, hun weg zochten. Terwijl haar blik terug de gesprekskamer inrolde, zei ze dat ze moeilijk kon blijven ontkennen dat ze er geen verstand van had omdat ze net haar eerste aquarelletje had verkocht. Op postkaartformaat. Groot genoeg om haar hobby, naast haar werk, te combineren met een druk gezin.

‘Eigenlijk kliedert ze maar wat hoor’ om haar zinnen te verzetten, maar toen ze de moed vond om het werkje toch te posten op Instagram, vroeg iemand om het te kopen. De vogels zijn ondertussen uit het zicht verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor mooiweerwolken, ‘cumuluswolken’ weet ze via Frank van het weerbericht. Kijk, één heeft er de vorm van een luchtballon! Misschien wil ze even ergens anders heen vliegen dan hier in therapie zijn?
Ze had lang getwijfeld, maar is dan toch op de vraag ingegaan om haar werkje te verkopen. De twijfel had ook te maken met de prijs. Wat kan je vragen voor wat geklieder?

Tijdens vorige sessies was haar eigenwaarde al uitvoerig besproken en dat daar best iets tegenover mocht staan. Zoveel zelfs dat ze het compliment over haar schilderkunst heeft aanvaard. ‘Dat was nieuw voor haar hoor’, om zich niet meteen te beginnen verantwoorden of verontschuldigen en minimaliseren, maar een welgemeend dankjewel kon zeggen tegen een compliment.

Er staat inderdaad een prijs tegenover wat ze haar geklieder noemt en dat is haar herwonnen eigenwaarde. Op postkaartformaat. Handig om overal meer naartoe te nemen ongeacht de omgeving en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Ze was zichtbaar in de wolken!

(Disclaimer: Elke gelijkenis met bestaande personen berust louter op toeval. Dit cursiefje is ontsproten uit een samenraapsel van jarenlange ervaring en een innerlijke rijke fantasie van de auteur. Het dient enkel ter inspiratie.)