Blog

Meta’foor’ische Lena

‘…en ik zou ook graag zo een blogpagina willen’, vroeg ze stoer aan haar webmaster. ‘Ook dat gaan we regelen’, verzekerde hij professioneel. Stiekem had ze gehoopt dat hij ‘onmogelijk’ zou antwoorden, maar hij bleek een uitstekend webdesigner te zijn die nagenoeg alles op een website gebouwd krijgt. Op dit moment terugkrabbelen zou onbeleefd overkomen. 

Het werd tijd voor een nieuwe webpagina. Liefst ééntje met een link naar inspirerende literatuur en verhelderende artikels. Eventueel aangevuld met eigenhandig geschreven cursiefjes over therapie bijvoorbeeld en over wat het zoal kan betekenen. Dat het niet iets ingewikkeld angstaanjagend is, maar dat het hinderlijke hersenspinsels ordent tegen slapeloze nachten, klaarheid schept in een overmaat aan verwachtingen, ontsnapping biedt uit enge algemeenheden,…

Plots klinkt dat bloggen wel heel ambitieus en meteen slaat de angst toe. Ze stelt ineens alles in vraag, van ‘hoe pak ik dat aan?’ naar ‘wie gaat dit überhaupt lezen?’ tot ‘kan ik eigenlijk wel schrijven?’.

Aanvankelijk start ze dapper met een fris idee en vervolgens eindigt ze kotsmisselijk in een draaimolen van betweterige stemmetjes met pro’s en contra’s in onderlinge competitie.

Eindeloos rondjes draaiend beseft ze dat die piekermolen eeuwig zal blijven cirkelen. Ze moet een manier vinden om zich te bevrijden uit die mallemolen. Einstein wist al langer dat ‘je het probleem niet kan oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt en ze besluit te kiezen voor een andere aanpakResoluut verlaat ze de draaimolen van rondtollend gedachtengoed. Aarzelend kruipt ze in de botsauto’s en met zichtbaar trillende benen kiest ze volle gas vooruit. Onder het motto ‘klinkt het niet dan botst het’, rijdt ze koortsachtig haar angst en onzekerheid tegemoet en in volle spanning plaatst ze tenslotte haar eerste blog.

Dàt is wat therapie kan betekenen. Samen attracties uittesten op de turbulente kermis van het leven.

(Disclaimer: Elke gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval. Dit cursiefje is ontsproten uit een samenraapsel van jarenlange ervaring en een innerlijke rijke fantasie van de auteur. Het dient enkel ter inspiratie.)